Drukuj przepis

Papryczki faszerowane


Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym.



Składniki na papryczki:

  • 7-8 średnich papryczek żółtych 
  • 250 gr mięsa mielonego
  • 100 gr ryżu
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka wędzona / opc. ostra
  • gotowy bulion ewentualnie kostka rosołowa
Przygotowanie :
Papryczki płuczemy w wodzie i wycinamy z nich szypułkę razem z gniazdem nasiennym, odstawiamy.
Mięso mielone mieszamy z ugotowanym ryżem oraz jajkiem i doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Wszystko dokładnie mieszamy i przy pomocy łyżeczki nadziewamy papryczki. Robimy to dosyć dokładnie.
Gotowe nadziane papryczki układamy na stojąco w niedużym wysokim garnku np. rondlu i zalewamy ciepłym bulionem. Całość stawiamy na piec i zagotowujemy. Później zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości papryki (sprawdzamy to wykałaczką).
Papryczki faszerowane mięsem mielonym podajemy na ciepło polane sosem pomidorowym.


Papryczki faszerowane mięsem mielonym papryka nadziewana surowym mielonym mięsem i ryżem gotowana duszona sos pomidorowy oryginalny przepis na jak przygotować paprykę mechanik w kuchni mielone papryczka węgierska papryka strączkowa żółta słodka jesień w bulionie Papryczki faszerowane mięsem mielonym papryka nadziewana surowym mielonym mięsem i ryżem gotowana duszona sos pomidorowy oryginalny przepis na jak przygotować paprykę mechanik w kuchni mielone papryczka węgierska papryka strączkowa żółta słodka jesień w bulionie Papryczki faszerowane mięsem mielonym papryka nadziewana surowym mielonym mięsem i ryżem gotowana duszona sos pomidorowy oryginalny przepis na jak przygotować paprykę mechanik w kuchni mielone papryczka węgierska papryka strączkowa żółta słodka jesień w bulionie

Papryczki faszerowane mięsem mielonym papryka nadziewana surowym mielonym mięsem i ryżem gotowana duszona sos pomidorowy oryginalny przepis na jak przygotować paprykę mechanik w kuchni mielone papryczka węgierska papryka strączkowa żółta słodka jesień w bulionie Papryczki faszerowane mięsem mielonym papryka nadziewana surowym mielonym mięsem i ryżem gotowana duszona sos pomidorowy oryginalny przepis na jak przygotować paprykę mechanik w kuchni mielone papryczka węgierska papryka strączkowa żółta słodka jesień w bulionie Papryczki faszerowane mięsem mielonym papryka nadziewana surowym mielonym mięsem i ryżem gotowana duszona sos pomidorowy oryginalny przepis na jak przygotować paprykę mechanik w kuchni mielone papryczka węgierska papryka strączkowa żółta słodka jesień w bulionie

Papryczki faszerowane mięsem mielonym papryka nadziewana surowym mielonym mięsem i ryżem gotowana duszona sos pomidorowy oryginalny przepis na jak przygotować paprykę mechanik w kuchni mielone papryczka węgierska papryka strączkowa żółta słodka jesień w bulionie

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. A zabiegani mogą przygotować wcześniej a odgrzać później :) Smakują tak samo dobrze

      Usuń