Drukuj przepis

Brokuły w cieście francuskim


Nie chcę ponownie pisać że jest to bardzo szybka i prosta do zrobienia przekąska która świetnie smakuje zarówna na ciepło jak i na zimno, napiszę tak : poniżej są wypisane składniki, zerknij na nie  i poczuj ten smak który zakosztujesz jak tylko przygotujesz sobie tą przekąskę.


Składniki :
  •  ciasto francuskie
  • 250 g brokułu
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 4-5 dużych plastrów salami
  • ser pleśniowy ( u mnie Lazur)
Przygotowanie :
Z brokułu wycinam kilkanaście ładnych różyczek, wrzucam je do wrzątku i gotuję ok 4 minut. Cedzę i przelewam zimną wodą je w cedzaku. Ciasto francuskie dzielę na kwadraty wielkości ok 8x8 cm.
Na każdy kwadrat kładę po kawałku salami, sera pleśniowego, brokułu i po 2 plasterki pomidorka koktajlowego. Zapiekam ok 10 minut w 180oC. Po upieczeniu posypuję pieprzem (aby nie powiedzieć "pieprzę"(:  ) Do podawanych na zimno idealnie pasuje sos czosnkowy.

Brokuły w cieście francuskim Przekąska szybka z sosem czosnkowym blog roku bloger mechanik

Brokuły w cieście francuskim Przekąska szybka z sosem czosnkowym blog roku bloger mechanik

Brokuły w cieście francuskim Przekąska szybka z sosem czosnkowym blog roku bloger mechanik

3 komentarze: