Caprese na cieście francuskim, nie uwierzycie ale taką szybką do przygotowania i smaczną przekąskę przygotowałem dziś na obiad. Nie było to zamierzone - jakoś tak wyszło, z drugiej jednak strony może i dobrze bo zaproszeni jesteśmy dziś na przyjęcie urodzinowe to się jeszcze dziś najemy.
Co do wypieku - przekąska pyszna, odpowiednia na niezapowiedzianych gości.
Składniki :
- opakowanie ciasta francuskiego
- 3 średnie pomidory
- 2 kule mozzarelli
- pieprz
- bazylia
Ciasto francuskie rozwijam i dzielę na 18 kwadratów (6x3). Na każdy kawałek kładę plasterek pomidora i plasterek sera mozzarella posypuję odrobiną pieprzu i zapiekam przez ok 10 minut w temp. 200oC. Przed podaniem ozdabiam listkami bazylii. Najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego :)
Ciekawe połączenie, musi być smaczne :)
OdpowiedzUsuń