Drukuj przepis

Caprese na cieście francuskim


Caprese na cieście francuskim, nie uwierzycie ale taką szybką do przygotowania i smaczną przekąskę  przygotowałem dziś na obiad. Nie było to zamierzone - jakoś tak wyszło, z drugiej jednak strony może i dobrze bo zaproszeni jesteśmy dziś na przyjęcie urodzinowe to się jeszcze dziś najemy.
Co do wypieku - przekąska pyszna, odpowiednia na niezapowiedzianych gości.



Składniki :
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 średnie pomidory
  • 2 kule mozzarelli
  • pieprz
  • bazylia
Przygotowanie :
Ciasto francuskie rozwijam i dzielę na 18 kwadratów (6x3). Na każdy kawałek kładę plasterek pomidora i plasterek sera mozzarella posypuję odrobiną pieprzu i zapiekam przez ok 10 minut w temp. 200oC. Przed podaniem ozdabiam listkami bazylii. Najlepiej smakują na ciepło.

Smacznego :)

Caprese na cieście francuskim szybka przekąska inspiracja mechanik w kuchni

Caprese na cieście francuskim szybka przekąska inspiracja mechanik w kuchni

1 komentarz: