Robiąc wczoraj zakupy w jednym z marketów natknąłem się na "waflowe jajka". Od razu zaświtało kilka pomysłów lecz po powrocie do domu zauważyłem że na samym opakowaniu jest kilka pomysłów i oto jeden z nich.
Składniki :
- 250 g serka mascarpone
- 185 g tuńczyka w oleju
- 1 cebula szalotka
- kilka oliwek czarnych i zielonych
- sól, pieprz
- opakowanie "Waflowych jajek"
Cebulę kroję w drobną kosteczkę, kilka oliwek obu kolorów kroję w cienkie pół plastry i razem z serkiem i odsączonym tuńczykiem mieszam na jednolitą masę doprawiając solą i pieprzem.
Gotowy farsz wkładam do połówek waflowych jajek i ozdobiłem oliwkami, pietruszką i rzodkiewką.
Polecam bo jest bardzo pyszne.
Tuńczyka z mascarpone jeszcze nie łączyłam, ciekawy przepis!
OdpowiedzUsuń