Drukuj przepis

Tuńczyk z mascarpone na wielkanocnym stole


Robiąc wczoraj zakupy w jednym z marketów natknąłem się na "waflowe jajka". Od razu zaświtało kilka pomysłów lecz po powrocie do domu zauważyłem że na samym opakowaniu jest kilka pomysłów i oto jeden z nich.



Składniki :
  • 250 g serka mascarpone
  • 185 g tuńczyka w oleju 
  • 1 cebula szalotka
  • kilka oliwek czarnych i zielonych
  • sól, pieprz
  • opakowanie "Waflowych jajek"
Przygotowanie :
Cebulę kroję w drobną kosteczkę, kilka oliwek obu kolorów kroję w cienkie pół plastry i razem z serkiem i odsączonym tuńczykiem mieszam na jednolitą masę doprawiając solą i pieprzem.
Gotowy farsz wkładam do połówek waflowych jajek i ozdobiłem oliwkami, pietruszką i rzodkiewką.
Polecam bo jest bardzo pyszne.

Tuńczyk z mascarpone na wielkanocnym stole wielkanoc mechanikw kuchni vafini waflowe jajka

Tuńczyk z mascarpone na wielkanocnym stole wielkanoc mechanikw kuchni vafini waflowe jajka

deska do ozdobnego wycinania warzyw własnoręcznie zrobiona mechanik w kuchni

1 komentarz:

  1. Tuńczyka z mascarpone jeszcze nie łączyłam, ciekawy przepis!

    OdpowiedzUsuń