Na góralską nutę. Banalnie prosta przystawka która tylko zaostrzy apetyt na kolejne dania.
Składniki :
- jabłko
- oscypek
- konfitura z żurawiny
Jabłka kroję w ok 0,5 cm plastry, podobnie oscypka. Plaster oscypka układam na plastrze jabłka i zapiekam w piekarniku 10-12 minut w 200 oC aż ser nieco się zarumieni. Po upieczeniu puki jeszcze ciepłe nakładam konfiturę z żurawiny i podałem. Najlepsze na ciepło.
jabłek z oscypkiem nie jadłam, chyba pora to zmienić :)
OdpowiedzUsuńNie lubię takiego połączenia.
OdpowiedzUsuńJa kiedyś nie wyobrażałem sobie połączenia owoców z czymkolwiek np. ananasa ma pizzy, ... dziś śmiało mogę powiedzieć że jedne owoce świetnie komponują się z mięsami, inne z warzywami a jeszcze inne np. z serami a w tym przypadku dodatek konfitury ... niebo w gębie. Lecz zgodzę się że to nie każdego mogą być smaki i szanuję to.
OdpowiedzUsuń