Drukuj przepis

Karkówka miodowa


I w ten oto sposób rozpocząłem sezon grillowy 2016. Karkówka miodowa to słodkie wydanie tego popularnego grillowego mięsa. Zachęcam do wypróbowania bo warto.



Składniki :

  • 1 kg karkówki (5-6 plastrów)
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy np. D'jon
  • 1 łyżka octu balsamicznego
Przygotowanie :
Plastry karkówki ponacinaj nożem i rozbij tłuczkiem lub użyj siekacza do rozbijania mięsa (zob. zdj.). W miseczce przygotuj marynatę, wymieszaj miód, musztardę i ocet balsamiczny. Karkówkę obtocz w marynacie, przełóż do płaskiego naczynia i odstaw do lodówki na minimum 6h.
Karkówkę grillujemy na dość mocno rozgrzanym grillu ok 20-25 minut, najlepiej na brykiecie unikając z powodu miodu jakichkolwiek płomieni.

Ps.:
Jak zapewne zauważyliście w marynacie niema ani odrobiny oliwy ani soli ... zachęcam do wypróbowania. 

Karkówka miodowa  marynata miodowa do karkówki mięso na grilla grill sezon grillowy musztarda ocet balasmiczny do marynaty bbq grill party mechanik w kuchniKarkówka miodowa   siekacz tłuczek do mięsa mięs Siekacz tłuczek do mięsa 45 noży Easy Chef allegro Dwufunkcyjny siekaczotłuczek Victor EasyChef mechanik w kuchni catering Pszczyna grillowy Karkówka miodowa grillowanie karkówki profesjonalne instrukcje rady przepis na karkówkę miodową z grilla sałatka sałatki grillowe grill bbq sos przepis recipe

Przepis na karkówkę z grilla sezon grillowy tesco przepisy mechanik w kuchni weekend majowy grillowanie catering Pszczyna przyjęcie grillowe ogrodowe grill ogrodowy castorama praktiker murowany przepis

Karkówka miodowa przepis na karkówkę karkówka miód musztarda ocet balasamiczny bez oliwy bez soli marynata słodka grillowanie wiosna lato jesień mistrz grillowania grilla Paweł Skiba mechanik w kuchni


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz