Drukuj przepis

Pasta z tuńczykiem i twarogiem

Pasta z tuńczykiem i twarogiem


Pasta z twarogiem i tuńczykiem, świetny dodatek do kanapek ale nie tylko.


Składniki: 
  • opakowanie twarogu półtłustego (ja kupuję go w Biedronce)
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół średniej cebuli 
  • 2 łyżeczki majonezu 
  • łyżeczka jogurtu
  • 2 jajka ( opcjonalnie )
Przygotowanie:
Tuńczyka cedzę z sosu a cebulę kroję ale bardzo drobno następnie wszystko dokładnie mieszam z wyjątkiem jajek. Majonez dodaję stopniowo bo można łatwo przesadzić.
Jeśli chcecie wersję z jajkami to można dodać więcej majonezu a jajka skroić w kosteczkę i dodawać dopiero na sam koniec mieszania.

Pasta z tuńczykiem i twarogiem

Pasta z tuńczykiem i twarogiem

Kanapki z pastą z tuńczyka