Przystawka z polędwicy łososiowej, posta przystawka która nie dość że świetnie smakuje to jeszcze efektownie wygląda.
Składniki :
- opakowanie polędwicy wieprzowej łososiowej
- opakowanie serka kanapkowego bez dodatków
- garść rukoli
- koperek
- rzodkiewki
- łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie :
Rukolę i koperek poszatkowałem i dodałem do serka. Dodałem również oliwę sól i pieprz a następnie wymieszałem.
Przy użyciu dwóch łyżeczek uformowałem farsz z sera i położyłem na środku plasterku polędwicy.
Plasterek złożyłem na pół sklejając boki i zręcznie podwijając formując kształt tortellini.
Cienkimi plasterkami rzodkiewki ozdobiłem środki i podałem na listku rukoli.
Przepis zwrócił uwagę mojej mamy, a moja mama jest genialną kucharką (pracowała przez 15 lat w najlepszej restauracji w okolicy) i to coś znaczy. Wypróbujemy. Natomiast popraw interpunkcję, oraz nie pisze się "na środku plasterku", ale "na środku plasterka". Po prostu trochę przesadziłeś.
OdpowiedzUsuń