Drukuj przepis

Tatar z łososia


Choć naturą tataru jest podanie go z żółtkiem, cebulą oraz ogórkiem to tatar z łososia w moim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.



Składniki :
  • 40 dag filetu z łososia
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • łyżka siekanego koperku
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki wody
  • 1 duży ogórek zielony
Przygotowanie :
Filet z łososia rozdrobniłem trochę nożem a następnie zmieliłem używając robota.  Do zmielonego mięsa dodaję majonez, musztardę i wodę, mieszam i doprawiam solą i pieprzem.
Dużego ogórka przecinam na pół i obieraczką do warzyw ścinam go cienkie paski (bez części pestkowej). Paski ogórka zwijam w rożki i faszeruję je tatarem.

Ps. : Woda dodaje soczystości a majonez delikatności.



Tatar z łososia przystawka urodziny sylwester przyjęcie mechanik w kuchni  przekąski karnawał sylwester

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz