Choć naturą tataru jest podanie go z żółtkiem, cebulą oraz ogórkiem to tatar z łososia w moim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.
Składniki :
- 40 dag filetu z łososia
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- łyżka siekanego koperku
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki wody
- 1 duży ogórek zielony
Filet z łososia rozdrobniłem trochę nożem a następnie zmieliłem używając robota. Do zmielonego mięsa dodaję majonez, musztardę i wodę, mieszam i doprawiam solą i pieprzem.
Dużego ogórka przecinam na pół i obieraczką do warzyw ścinam go cienkie paski (bez części pestkowej). Paski ogórka zwijam w rożki i faszeruję je tatarem.
Ps. : Woda dodaje soczystości a majonez delikatności.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz