Drukuj przepis

Sałatka migdałowa


Sałatka migdałowa, na pierwszy rzut oka można odnieść wrażenie że nie ma nic wspólnego z powyższym zdjęciem ale tak nie jest migdały są i mają się w tej sałatce całkiem dobrze.



Składniki :
  • 1 brokuł
  • 4 jajka 
  • 4-5 średnich ziemniaków 
  • 3-4 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka soli czosnkowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
Przygotowanie :
Brokuł podzielony na mniejsze kawałki wrzucam na 4-5 minut do gotującej się osolonej wody. Cedzę go przelewając zimną wodą. Jajka gotuję na twardo i kroję w większą kostkę a płatki migdałowe prażę na suchej ceramicznej patelni na lekko złoty kolor. Ugotowane i ostudzone ( po prostu zimne) ziemniaki kroję w nieduże nieregularne kawałki.  Wszystkie te składniki łączę dodając puszkę kukurydzy i łyżkę soli czosnkowej i mieszam dodając również wcześniej połączony majonez z jogurtem.


Sałatka migdałowa z brokułem Mechanik w kuchni Gazeta Pszczyńska bloger najzdrowszy mechanik w Pszczynie


Sól czosnkowa użyta w przepisie :
Sól czosnkowa przyprawa do sałatek Mechanik w kuchni



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz