Sałatka migdałowa, na pierwszy rzut oka można odnieść wrażenie że nie ma nic wspólnego z powyższym zdjęciem ale tak nie jest migdały są i mają się w tej sałatce całkiem dobrze.
Składniki :
- 1 brokuł
- 4 jajka
- 4-5 średnich ziemniaków
- 3-4 łyżki płatków migdałowych
- 1 łyżka soli czosnkowej
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
Brokuł podzielony na mniejsze kawałki wrzucam na 4-5 minut do gotującej się osolonej wody. Cedzę go przelewając zimną wodą. Jajka gotuję na twardo i kroję w większą kostkę a płatki migdałowe prażę na suchej ceramicznej patelni na lekko złoty kolor. Ugotowane i ostudzone ( po prostu zimne) ziemniaki kroję w nieduże nieregularne kawałki. Wszystkie te składniki łączę dodając puszkę kukurydzy i łyżkę soli czosnkowej i mieszam dodając również wcześniej połączony majonez z jogurtem.
Sól czosnkowa użyta w przepisie :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz