Składniki:
- opakowanie Tortellini
- 3 jajka
- 1 świeży zielony ogórek
- puszka kukurydzy
- koperek ( pęczek )
- 15 dag żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- majonez
- jogurt naturalny
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Tortellini gotujemy i studzimy zgodnie z opisem na opakowaniu, jajka również gotujemy i studzimy.
Ser żółty ścieram na tarce na grubych oczkach (aby wiórki nie były zbyt duże ser wcześniej kroję na niezbyt grube kawałki (foto)), ogórek obieram i kroję w kawałki. Koperek trzeba drobno posiekać a jajka w kosteczkę (ok 1x1 cm). Czosnek ścieram na tarce na drobnych oczkach (więcej na ten temat : sos czosnkowy) i mieszam z 2 łyżkami majonezu i 3 łyżkami jogurtu. Kukurydzę odsączam. Wszystkie składniki daję do 1 większej misy i dokładnie mieszam. Doprawiam tylko solą i pieprzem.
Smacznego