Drukuj przepis

Kurczak w pomidorowym cieście naleśnikowym


Kurczak w pomidorowym cieście naleśnikowym, prosta przekąska o ciekawym smaku, przygotowanie zajmuje kilka chwil a podanie z sosem czosnkowym ... bajeczka.



Składniki :

  • podwójny filet z kurczaka
  • szklanka mąki pszennej 
  • 1/2 szklanki mleka 
  • 1/4 szklanki wody
  • jajko
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie :

Kurczaka kroimy w kawałki - takie na kęs, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy.
Ciasto naleśnikowe przygotowujemy z zmiksowania pozostałych składników i doprawieniu do smaku odrobiną soli o resztę smaku dba koncentrat pomidorowy. Konsystencja ciasta musi być płynna lecz gęsta.
Kąski kurczaka zanurzamy w cieście i smażymy na głębokim oleju dosłownie z 2 minuty.
Kąski kurczaka wyciągamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z oleju i podajemy z sosem czosnkowym.

Kurczak w pomidorowym cieście naleśnikowym kąski kurczaka mechanik w kuchni Paweł Skiba bloger kulinarny Pszczyna ciasto na naleśniki ciasto pomidorowe przepis na przekąskę przystawkę przyjęcie catering euro 2016 przekąska na euro 2020 2024 2028 chicken sos czosnkowy MwK kucharz szef kuchni śląskeKurczak w pomidorowym cieście naleśnikowym kąski kurczaka mechanik w kuchni Paweł Skiba bloger kulinarny Pszczyna ciasto na naleśniki ciasto pomidorowe przepis na przekąskę przystawkę przyjęcie catering euro 2016 przekąska na euro 2020 2024 2028 chicken sos czosnkowy MwK kucharz szef kuchni śląske

Kurczak w pomidorowym cieście naleśnikowym kąski kurczaka mechanik w kuchni Paweł Skiba bloger kulinarny Pszczyna ciasto na naleśniki ciasto pomidorowe przepis na przekąskę przystawkę przyjęcie catering euro 2016 przekąska na euro 2020 2024 2028 chicken sos czosnkowy MwK kucharz szef kuchni śląske





3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo zachęcająco, przecier nadał ciastu pięknego koloru - pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O fajna odmiana, coś innego niż po prostu kurczak w cieście.

    OdpowiedzUsuń