Szwajcar drobiowy "wyrolowany" to oryginalny pomysł typu jak zaciekawić rodzinę :) Zapraszam również na film - to naprawdę niewiele pracy a efekt ...
Składniki : (na 2 roladki)
- pojedyncza pierś kurczaka
- 2 plasterki szynki np. sopockiej
- ok 20 g startego żółtego sera
- sól, pieprz
- jajko i bułka tarta - do panierki
- oliwa do smażenia
Przygotowanie :
Filet oczyszczam i przecinam w pół na 2 podobnej wielkości kotleciki, doprawiam solą i pieprzem i rozbijam na dosyć cienko (prawie przeźroczyście). Szynkę skrojoną w paseczki mieszam ze startym serem i nakładam na rozbity kotlet drobiowy. Zręcznie zawijam podwijając brzegi lekko do środka. Gotową roladkę uciskam w dłoniach wypychając ewentualne "powietrze".
Roladkę obtaczam w bułce tartej, rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej,
Smażę na złociutki kolor w głębokim oleju.
Podałem z ziemniaczkami w śmietanie i domowej roboty mojej mamy buraczkami.
Witam.Czy te kotleciki mozna upiec we frytkownicy?Jesli tak to w jakiej temperaturze i jak dlugo?
OdpowiedzUsuń