Sałatka węgierska - jedna z prostszych sałatek, smaczna i w dodatku bez majonezu. Idealnie nada się na przyjęcie jak i na drugie śniadanie do pracy.
Składniki :
- 150 gr ryżu długoziarnistego
- mała puszka kukurydzy
- 1 papryka
- 100 gr salami
- oliwa aromatyzowana
- 1 litr bulionu
- papryka słodka
Przygotowanie :
Ryż gotuję w bulionie do momentu kiedy będzie sypki i kruchy. Paprykę kroję w kosteczkę i parzę wrzątkiem aby była jędrna ale straciła chrupkość.Kukurydzę odsączam z zalewy a salami kroję w 1cm paski. Wszystkie te składniki mieszam ze sobą doprawiając słodką papryką i oliwą aromatyzowaną papryką, pomidorem i bazylią.
Przed podaniem najlepiej wychłodzić ją w lodówce.
Ps.:
Sałatka równie ładnie będzie wyglądać jeśli dacie po połowie papryki czerwonej i zielonej.
Istnieje wiele cateringów dietetycznych, które zazwyczaj różnią sie od siebie. Dlatego polecam Wam porównywarkę https://dietly.pl . Sam z niej skorzystałem i znalazłem ofertę idealną dla siebie.
OdpowiedzUsuń