Drukuj przepis

Grill. Rolada z wieprzowiny z serem


Jako że uwielbiam grillować a zarazem eksperymentować to mogę od czasu do czasu podzielić się z Wami myślę że ciekawymi pomysłami na grilla.



Składniki (na 1 roladę) :
  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 100 g boczku krojonego w plastry
  • 50 g sera żółtego (z bloku)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • przyprawy : papryka ostra, sól, pieprz
  • zioła : majeranek, tymianek, oregano
Przygotowanie :
Mięso mielone doprawiam do smaku wymienionymi przyprawami i ziołami i dobrze mieszam. Plastry boczku układam na macie tak aby lekko na siebie zachodziły i na 2/3 powierzchni plastrów równomiernie rozprowadzam mięso mielone. Ser żółty w postaci "frytki" 1x1 cm kładę na początku mięsa mielonego i zręcznie przy pomocy maty zwijam w roladę. Przed grillowaniem najlepiej schłodzić.
Griluję z jednej strony do pierwszych rumieńców boczku po czym odwracam roladę i smaruję ją co jakiś czas miodem zmieszanym z musztardą ( góra i boki ).
Moment kiedy rolada jest już gotowa pokazuje powoli wypływający ser.

Grillowana rolada z wieprzowiny Mechanik w kuchni BBQ grill pomysł na grilla

Grillowana rolada z wieprzowiny Mechanik w kuchni Mięso mielone boczek na grilla

Grillowana rolada z wieprzowiny Mechanik w kuchni zawijane w boczku Paweł Skiba Pszczyna

Grillowana rolada z wieprzowiny Mechanik w kuchni BBQ bacon catteinng przyjęcie urodzinowe

Grillowana rolada z wieprzowiny Mechanik w kuchni prywatne przyjęcia grillowe Śląsk Pszczyna

Grillowana rolada z wieprzowiny Mechanik w kuchni cattering grillowy

Pszczyna grilluję na prywatnych kameralnych przyjęciach w plenerze

Grillowana rolada z wieprzowiny Mechanik w kuchni grill w plenerze

Grillowana rolada z wieprzowiny Mechanik w kuchni BBQ grill prywantnie
 

2 komentarze: