Drukuj przepis

Schabowe kule


Schabowe kule - to prosty pomysł jak zmienić standardowego schabowego na coś oryginalnego praktycznie nie zwiększając ilości pracy w przygotowaniu.

Składniki : (na 4 kule)
  • 4 kotlety schabowe 
  • 4 plasterki boczku 
  • 60 gr startego żółtego sera
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz
Przygotowanie :
Kotlet przyprawiam solą i pierzem i cienko rozbijam.
Plasterek boczku również rozbijam i układam go na kotlecie.
Dokładam sterty ser i zawijam 
Ściskam w dłoniach aby pozbyć się "powietrza" ze środka jednocześnie formując kulę
Kule obtaczam wpierw w bułce tartej następnie w rozmieszanym jajku i ponownie w bułce tartej.
Smażę na głębokim oleju na mocno złoty kolor.



schabowy kotlet beskidzki kule nadziewany mechanik pszczyna kuchnia pomysł co na obiad panierowany pomysł na mięso na przyjęcie komunię schab ze schabu  wieprzowy

schabowy kotlet beskidzki kule nadziewany mechanik pszczyna kuchnia pomysł co na obiad panierowany pomysł na mięso na przyjęcie komunię schab ze schabu  wieprzowy






2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. A przygotowanie w czasie praktycznie takie samo co ze zwykłymi schabowymi :)

      Usuń