Drukuj przepis

Sos chrzanowy


Szybki i smaczny sos chrzanowy. Nieodzowny dodatek Wielkanocnych posiłków.



Składniki :

  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • pół szklanki bulionu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1-1,5 łyżki chrzanu tartego
  • sól, pieprz 
Przygotowanie :
W rondlu rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę robiąc zasmażkę. 
Dodajemy chrzan i chwilkę podsmażamy pozbywając się w ten sposób nadmiaru octowego smaku.
Bulion i śmietanę dodajemy razem i całość mieszając zagotowujemy.
Doprawiamy pieprzem a jeśli chrzan był łagodny również solą.

sos chrzanowy chrzan wielkanoc dodatek  śniadanie  mięsa  pieczeń schabowy zasmażka  bez śmietany ze śmietaną na ciepło  do obiadu do sałatki  do jajek przepis  mechanik w kuchni  horseradish sauce horseradish Easter addition breakfast Meat roast schnitzel Roast Without cream with cream For the heat To dinner To the salad For eggs recipe Mechanic in the kitchen соус из хрена хрен пасхальный прибавление завтрак мясо обжиг шницель подливка без крема со сливками тепла на ужин салат яйцо рецепт механик на кухне sauce au raifort raifort Pâques addition petit déjeuner viande rôti schnitzel Roux sans crème avec de la crème chaleur à dîner salade œuf recette mécanicien dans la cuisine

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz