Dzięki dobrze dobranym składnikom sałatka świetnie wygląda a smakuje jeszcze lepiej. Dodatkowy plus tej sałatki to taki że pasuje i do kolacji  i na śniadanie do pracy.
Składniki :
- 500 gr pieczarek (średnich)
 - 4-5 jajek
 - 2 cebule (średnie)
 - 3 większe kiszone ogórki
 - pół puszki kukurydzy
 - 2 łyżki majonezu
 - 1 łyżeczka musztardy
 - świeży koperek
 - sól, pieprz
 
Przygotowanie :
Z pieczarek ściągam skórkę i wrzucam do gotującej się lekko osolonej wody i gotuję ok 15 minut. Cedzę, studzę i kroję na ćwiartki. Jajka również gotuję na twardo, po ugotowaniu kroję w kostkę.
Cebulę drobno szatkuję, ogórka kroję w kosteczkę i odsączam pół puszki kukurydzy. Wszystkie te składniki mieszam ze sobą, dodaję majonez i musztardę oraz drobno posiekany koperek, doprawiam solą i pieprzem.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz