Dzięki dobrze dobranym składnikom sałatka świetnie wygląda a smakuje jeszcze lepiej. Dodatkowy plus tej sałatki to taki że pasuje i do kolacji i na śniadanie do pracy.
Składniki :
- 500 gr pieczarek (średnich)
- 4-5 jajek
- 2 cebule (średnie)
- 3 większe kiszone ogórki
- pół puszki kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- świeży koperek
- sól, pieprz
Przygotowanie :
Z pieczarek ściągam skórkę i wrzucam do gotującej się lekko osolonej wody i gotuję ok 15 minut. Cedzę, studzę i kroję na ćwiartki. Jajka również gotuję na twardo, po ugotowaniu kroję w kostkę.
Cebulę drobno szatkuję, ogórka kroję w kosteczkę i odsączam pół puszki kukurydzy. Wszystkie te składniki mieszam ze sobą, dodaję majonez i musztardę oraz drobno posiekany koperek, doprawiam solą i pieprzem.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz