Drukuj przepis

Marynata do grillowanych żeberek wieprzowych


Dobra marynata to na 75% udane i smaczne grillowanie. Moja marynata do żeberek to sprawdzony przepis z tym tylko że dodałem jeszcze do niej przecier z chilli, co się później okazało - było warto.

Składniki :
  • szklanka oleju rzepakowego
  • 7 łyżek musztardy kremowej (słonecznej lub stołowej)
  • 7 łyżek miodu
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • łyżeczka przecieru z chilli lub piri piri
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka czosnku w granulacie (lub 2-3 startych ząbków) 
Przygotowanie :
Wszystkie te składniki  2 razy dokładnie mieszam ze sobą w odstępie 15-20 minut. Konsystencja marynaty wychodzi lekko płynna w efekcie żeberka wyglądają jak nią oblepione i praktycznie z nich nie spływa.
Gotową marynatą nacieram żeberka jeszcze lekko ciepłe (po podgotowaniu) i po pół godzinie odstawiam na 10-12h do lodówki. Żeberka w marynacie wyciągam z lodówki na godzinę przed grillowaniem.



Żeberka wieprzowe z grilla grillowane marynata do żenerek sezon grillowy mechanik w kuchni reklamy adsense zarabianie na blogu jak zrobić marynatę do żeberek wieprzowych jakie składniki przepis

Żeberka wieprzowe z grilla grillowane marynata do żenerek sezon grillowy mechanik w kuchni reklamy adsense zarabianie na blogu jak zrobić marynatę do żeberek wieprzowych jakie składniki przepis

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz