Nie boczek, nie szynka, nie ser czy pieczarki ... tym razem to pierś kurczaka i ciasto francuskie stworzyły te pyszne rollsy no i nie mogło obejść się bez sosu czosnkowego :)
Składniki :
- arkusz ciasta francuskiego
- ok 400 gr piersi kurczaka
- sezam
- sól, pieprz
- papryka ostra wędzona
Przygotowanie :
Pierś kurczaka ścinamy z grubości i cienko rozbijamy
Następnie rozkładamy ją na całej powierzchni ciasta francuskiego
Przyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką wędzoną ostrą lub słodką wedle uznania
Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 1,5 cm plastry
Każdy z rollsów wkładamy jedną stroną do miseczki z sezamem i układamy na blasze
Pieczemy w 170 oC przez ok 30-35 minut
Podajemy z sosem czosnkowym
świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńW dodatku prosty i smaczny :)
Usuń