Drukuj przepis

Pumpernikiel ze śledziem w curry


Śledzie mają bardzo ograniczoną ilość przypraw czy dodatków z którymi "jest im dobrze" ale te które użyłem w tym przepisie na pewno do tego małego grona się zaliczają. Wypróbuj ten przepis.



Składniki :
  • 4 płaty śledziowe a'la matias
  • 1 jabłko
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 1 ogórek konserwowy
  • natka cebuli dymki
  • 2-3 kromki ciemnego chleba razowego
  • 1-2 papryczki chilli (opcj.)
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 płaskie łyżeczki curry
  • pieprz, sól

Przygotowanie : 

Wymoczone płaty śledziowe kroimy w 1,5 cm kostkę
Dodajemy pokrojone jabłko (skropione sokiem cytryny),
natkę cebuli dymki, ogórka konserwowego, połowę czerwonej cebuli
oraz opcjonalnie 1-2 papryczki chilli i mieszamy.

Sos curry przygotowujemy z połączenia:
majonezu, kwaśnej śmietany, octu jabłkowego, cukru, pieprzu i curry.
Całość łączymy, mieszamy i odstawiamy do lodówki.

Ringiem wycinamy kółko w kromce chleba na który przy pomocy tego ringu nakładamy śledzia w curry.
Ozdabiamy i podajemy.




śledź, sos, curry, przepis, z ananasem, aksamitny sos, przystawka, przekąska, w śmietanie, matias, mechanik w kuchni, pumpernikiel, chleb razowy, haring, saus, curry, voorziening met ananas, fluweelachtige saus. voorgerecht, snack, in crème, Matias, monteur in de keuken, roggebrood, volkoren brood, Herring, sauce, curry, recipe, with pineapple, velvety sauce. appetizer, snack, in cream, matias, mechanic in the kitchen, pumpernickel bread, Rye bread,

śledź, sos, curry, przepis, z ananasem, aksamitny sos, przystawka, przekąska, w śmietanie, matias, mechanik w kuchni, pumpernikiel, chleb razowy, haring, saus, curry, voorziening met ananas, fluweelachtige saus. voorgerecht, snack, in crème, Matias, monteur in de keuken, roggebrood, volkoren brood, Herring, sauce, curry, recipe, with pineapple, velvety sauce. appetizer, snack, in cream, matias, mechanic in the kitchen, pumpernickel bread, Rye bread,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz