Drukuj przepis

Kotlet de volaille


Kotlet de volaille (de wolaj), chrupiąca skórka, soczyste mięsko i nadzienie rozpływające się w ustach. Lubiany przez tak wielu a jednak gro ludzi obawia się go przyrządzać. Na filmie dołączonym do przepisu pokazuję że jednak to nic skomplikowanego :)



Składniki (proporcje na 2 szt) :

  • pierś z kurczaka
  • 70 gr sera żółtego
  • 50 gr masła 
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1 jajko
  • bułka tarta 
  • sól 
  • pieprz 

Przygotowanie :

Odcinamy polędwiczkę i oczyszczamy filet.
Przecinamy go wpół 
i rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy.
Masło i ser ścieramy na tarce
i dodajemy natkę pietruszki.
Z farszu formujemy wałeczek 
i zawijamy go ściśle w filet.
Tak przygotowane odstawiamy na min 1h do lodówki.
Panierujemy, bułka tarta => jajko => bułka tarta.
Smażymy na głębokim oleju
na mocno złoty kolor.

Podajemy na ciepło.







kotlet de volaille z serem i pieczarkami  de volaille ze szpinakiem szynką  pierś z kurczaka  filet pomysł na obiad  dania na ciepło  przyjęcie prosty przepis oryginalna receptura przepis babci  catering Chicken Kiev with cheese and mushrooms de volaille with spinach ham chicken breast fillet an idea for dinner hot dishes adoption easy recipe original recipe grandma's recipekotlet de volaille z serem i pieczarkami  de volaille ze szpinakiem szynką  pierś z kurczaka  filet pomysł na obiad  dania na ciepło  przyjęcie prosty przepis oryginalna receptura przepis babci  catering Chicken Kiev with cheese and mushrooms de volaille with spinach ham chicken breast fillet an idea for dinner hot dishes adoption easy recipe original recipe grandma's recipe

kotlet de volaille z serem i pieczarkami  de volaille ze szpinakiem szynką  pierś z kurczaka  filet pomysł na obiad  dania na ciepło  przyjęcie prosty przepis oryginalna receptura przepis babci  catering Chicken Kiev with cheese and mushrooms de volaille with spinach ham chicken breast fillet an idea for dinner hot dishes adoption easy recipe original recipe grandma's recipe

kotlet de volaille z serem i pieczarkami  de volaille ze szpinakiem szynką  pierś z kurczaka  filet pomysł na obiad  dania na ciepło  przyjęcie prosty przepis oryginalna receptura przepis babci  catering Chicken Kiev with cheese and mushrooms de volaille with spinach ham chicken breast fillet an idea for dinner hot dishes adoption easy recipe original recipe grandma's recipe

2 komentarze: