Ogromniaste pieczarki portobello, lekko pikantny farsz i to wszystko schowane pod serem mozzarella, czego chcieć więcej :)
Składniki :
- 4 pieczarki portobelo
- 50 gr boczku wędzonego
- 2 białe kiełbasy
- 1 większa cebula
- 2 papryczki jalapeno
- łyżka masła klarowanego
- łyżeczka Maggi
- opakowanie 150 gr sera mozzarella do zapiekania
Przygotowanie :
Pieczarki obrałem ze skórki, wyrównałem nierówno przycięte nogi i skropiłem sokiem z cytryny.
Na patelni podsmażamy pokrojony w słupki boczek a gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojoną w półplasterki białą kiełbasę i cebulę. Chwilę podsmażamy, mieszając dodajemy łyżeczkę Magi i pod koniec pokrojoną papryczkę jalapeno.
Gotowy farsz nakładamy na pieczarki i posypujemy serem mozzarella do zapiekania.
Zapiekamy ok 20 minut w 190oC, przez pierwsze 10 minut najlepiej pod przykryciem z folii aluminiowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz