Bananowe pankejki to doskonały pomysł na śniadanie. Jest proste i szybkie w przygotowaniu a do tego sycące i dające dużo energii a w dodatku bez glutenu.
Składniki :
- 2 dojrzałe banany
- 4 jajka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 gr malin
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem w misce.
Do jajek dodajemy proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Łączymy jajka z bananami, dobrze mieszamy i smażymy.
Smażymy z obu stron na minimalnej ilości oleju.
Malinową konfiturę przygotowujemy w rondlu z zagotowania malin z miodem pamiętając o tym aby co chwilę ją przemieszać.
Pankejki układamy po 3-4 sztuki jeden na drugim i polewamy konfiturą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz