Fantastyczna przygoda z profesjonalną i smaczną kuchnią i
tak ja lubię poznawać czyli od kuchni.
Ale od początku jak do tego doszło.
Bogate menu oraz świetne podanie,
dopracowane w każdym szczególe zachęcały do wypróbowania wszystkiego. A mnie najbardziej zafascynowały „Mini
serniczki na spodzie migdałowym” oraz „Polędwiczka wieprzowa w sosie z serów
pleśniowych” . Oba te dania nie dały mi po prostu spać aż do momentu kiedy
postanowiłem wysłać zapytanie o możliwość uzyskania przepisów aby też móc z
Wami się nimi podzielić.
Ku mojemu zaskoczeniu odpowiedź
była szybko lecz nie taka jaką się spodziewałem bo zamiast przepisów otrzymałem
propozycję przygotowania ich osobiście z szefem kuchni Wojtkiem.
Dogadaliśmy termin spotkania i
jesteśmy już po nim.
Podczas spotkania miałem okazję
poznać zgrany zespół w składzie
Michaliny, Kamila, pani Ani oraz szefa kuchni Wojtka. Pokazali mi kuchnię w
której żaden smak nie jest kwestią przypadku oraz jak wielką wagę przywiązują
do powtarzalności potrawy i jej smaku. Podczas
tego spotkania miałem w między czasie okazję zerknąć jak kuchnia przygotowuje dania dla obecnych w
restauracji gości.
Z przepisami na oba przepisy już
niebawem się Wami podzielę, pierwsze na pewno będą „Mini serniczki na spodzie
migdałowym” bo są stosunkowo proste a tym samym chciałbym abyście już poczuli
ten smak. Natomiast przepis na „Polędwiczka wieprzowa w sosie z serów
pleśniowych” będzie nieco później ponieważ nie posiadam urządzeń do przygotowania
polędwiczki metodą sous vide jak i podejrzewam większość z Was i chcąc się
podzielić kompletnym przepisem a nie tylko na sos poszukam adekwatnego sposobu do przygotowania całego dania.
Przygotowanie Mini serniczków na spodzie migdałowym :)
Przygotowanie polędwiczki wieprzowej w sosie z serów pleśniowych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz