Drukuj przepis

Lemoniada arbuzowa


W ten upalny dzień zapraszam Was na smaczną i orzeźwiającą lemoniadę arbuzową a przy okazji pokażę jak w prosty sposób usunąć pestki z arbuza.



Składniki :
  •  połowa z 5kg arbuza
  •  3 łyżki miodu
  •  sok z 1 cytryny
  •  ok 300ml wody gazowanej
  •  lód
Przygotowanie :
Arbuza przecinamy w pół i jedną z połów kroimy na ok 3 cm plastry.
Każdy z osobna odkrojony plaster dzielimy na 4 części a każdą z części łamiemy w miejscu pestek i teraz zobaczycie jak łatwo je usunąć.

Do przygotowanego arbuza dodajemy miód oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny
Całość blendujemy.
Na koniec dolewamy ok szklanki wody mineralnej, mieszamy i przelewamy do dzbana.
Lemoniadę możemy schłodzić w lodówce lub po prostu dołożyć do niej kostki  lodu i podawać od razu.





Lemoniada arbuzowa Lemoniada, arbuz, orzeźwiająca, upał, lato, chłodnik, Mechanik w kuchni, sok owocowy, przepis, pestki z arbuza, afrodyzjak, z miodem, z cukrem trzcinowym, sorbet, lemoniada cytrynowa, jak zrobić lemoniade, Pszczyna, rynek, Limonade, Wassermelone , erfrischend, Hitze, Sommer, Kühler, Mechaniker in der Küche, Fruchtsaft, Bereitstellung Pips von Wassermelonen, Aphrodisiakum, mit Honig, mit Rohrzucker, Sorbet, Limonadenlimonade, wie man Limonade macht, лимонад, арбуз, освежающий, тепла, лето, охладитель, Lemonade, watermelon, refreshing, heat, summer, soup with cream served cold, Mechanic in the kitchen, fruit juice, recipe, pips of watermelon, aphrodisiac, with honey, with cane sugar, sherbet, lemonade lemonade, how to make lemonade,

Ps.: zdjęcie zrobione na rynku w Pszczynie a w tle na końcu widoczny jest zamek :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz