Drukuj przepis

Mini serniczki na spodzie migdałowym


Tak jak obiecałem przepis na mini serniczki na spodzie migdałowym a tym samym jeden z deserów  restauracji Styl 70 pojawiają się na blogu :)



Składniki :
  • 60 dag twarogu półtłustego
  • 30 dag białej czekolady
  • 250 dag śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 15 dag migdałów w płatkach
  • 15 dag cukru pudru
  • czubata łyżka mąki pszennej
  • 5 białek średnich jajek
  • 12 dag drobnego cukru
Przygotowanie : 
Zaczynamy od przygotowania spodu migdałowego:
Płatki migdałów rozdrabniamy w blenderze, dodajemy cukier puder oraz czubatą łyżkę maki. Całość mieszamy łyżką.
Białka ubijamy z drobnym cukrem na sztywną pianę.
Do ubitej piany w trzech porcjach dodajemy przygotowane wcześniej suche składniki i mieszamy.
Wylewamy na dużą blachę i równomiernie rozprowadzamy po całej blasze.
Pieczemy w 180oC 12-14 minut.
Od razu po wyjęciu z pieca ciasto przewracamy na lewą stronę, odrywamy papier do pieczenia i ringiem odpowiedniej wielkości (zobacz film) wycinamy spody.

Masa serowa.
Śmietanę ubijamy na 3/4 czyli do momentu kiedy widzimy że zaczyna zmieniać konsystencję na sztywną.
Twaróg półtłusty mielimy przez maszynkę (lub przeciskamy przez praskę), dodajemy do niego 2 łyżki cukru waniliowego oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę i mieszamy mikserem.
Do wymieszanego sera dodajemy w dwóch porcjach śmietanę ciągle ubijając.
Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy do foremek silikonowych dokładając do każdego serniczka spód migdałowy lekko dociskając.
Tak przygotowane wkładamy na przynajmniej 2h do zamrażarki aby stężały i można było je łatwiej wyjąć z foremki.
Gotowe serniczki przechowujemy w lodówce. Podajemy najlepiej z dwoma sosami jeden lekko kwaskowaty z owoców leśnych a drugi słodki przykładowo z mango i marakui.

Ps.
Dziękuję Restauracji Styl 70 , szefowi kuchni Wojtkowi Krzak oraz jego zespołowi  za możliwość poznania przepisu na ten przepyszny deser.




Mini serniczki na spodzie migdałowym sernik  restaruracja Styl 70 deser migdały  słodki sos do deserów kwaśny sos deserowy sos z owoców leśnych twaróg biała czekolada  foudie  mechanik w kuchni szef kuchni prosty przepis na sernik na kruchym spodzie sernik wiedeński sernik królewski Pszczyna Mini cheesecakes on the almond bottom cheese cake opening up dessert almonds sweet sauce for desserts sour dessert sauce forest fruit sauce cottage cheese White chocolate mechanic in the kitchen chef a simple recipe for cheesecake on the brittle bottom Viennese cheesecake Royal Cheese Cake Mini-Käsekuchen auf dem Mandelboden Käsekuchen  Öffnung Dessert Mandeln süße Soße für Desserts saure Dessertsauce Waldfruchtsoße Hüttenkäse  weiße schokolade Mechaniker in der Küche Chefkoch ein einfaches Rezept für Käsekuchen auf dem spröden Boden Wiener Käsekuchen königlicher Käsekuchen Мини чизкейки на миндальном дне чизкейк открытие десерт миндаль сладкий соус для десертов кислый десертный соус лесной фруктовый соус творог белый шоколад механик на кухне шеф-повар простой рецепт для чизкейка на хрупком дне Венский чизкейк королевский чизкейк

Mini serniczki na spodzie migdałowym sernik  restaruracja Styl 70 deser migdały  słodki sos do deserów kwaśny sos deserowy sos z owoców leśnych twaróg biała czekolada  foudie  mechanik w kuchni szef kuchni prosty przepis na sernik na kruchym spodzie sernik wiedeński sernik królewski Pszczyna Mini cheesecakes on the almond bottom cheese cake opening up dessert almonds sweet sauce for desserts sour dessert sauce forest fruit sauce cottage cheese White chocolate mechanic in the kitchen chef a simple recipe for cheesecake on the brittle bottom Viennese cheesecake Royal Cheese Cake Mini-Käsekuchen auf dem Mandelboden Käsekuchen  Öffnung Dessert Mandeln süße Soße für Desserts saure Dessertsauce Waldfruchtsoße Hüttenkäse  weiße schokolade Mechaniker in der Küche Chefkoch ein einfaches Rezept für Käsekuchen auf dem spröden Boden Wiener Käsekuchen königlicher Käsekuchen Мини чизкейки на миндальном дне чизкейк открытие десерт миндаль сладкий соус для десертов кислый десертный соус лесной фруктовый соус творог белый шоколад механик на кухне шеф-повар простой рецепт для чизкейка на хрупком дне Венский чизкейк королевский чизкейк

2 komentarze:

  1. A co to za sos ten zielony?😁

    OdpowiedzUsuń
  2. Żółty :) to połączenie mango i marakui. Połączone razem, zmiksowane i oczyszczone przez sitko. Idealny słodko kwaskowaty dodatek.

    OdpowiedzUsuń