Pikantne roladki z szynki to propozycja na sylwestrową przekąskę.
Składniki :
- 8 plasterków szynki konserwowej
- 1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego
- połowa średniej cebuli
- 1 papryczka piri piri lub chilli
- łyżeczka posiekanego koperku
- łyżeczka posiekanego szczypiorku
- łyżeczka masła
- ok łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie :
Zaczynamy od cebuli, szatkujemy ją w drobną kosteczkę razem z papryczką i podsmażamy na maśle na złoty kolor.
Serek przekładamy do misy, dodajemy szczypiorek, koperek i wystudzoną oraz bez nadmiaru tłuszczu podsmażoną cebulkę z papryczką.
Wszystko mieszamy doprawiając sokiem z cytryny i pieprzem.
Gotowy farsz układamy na plasterku szynki w postaci wałeczka i zawijamy w roladkę.
Roladki przecinamy w pół pod skosem i układamy na stojąco na talerzu.
Przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzone.
super
OdpowiedzUsuń