Drukuj przepis

Surówka z białej kapusty


Surówka z białej kapusty, prosta a zarazem smaczna. Świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu szczególnie do dań mięsnych.



Składniki (proporcje na 4-5 osób) :
  • 0,5 kg białej kapusty
  • 2 marchewki
  • sos sałatkowy francuski
  • 3 łyżki oleju
  • 1/3 pęczku kopereku
Przygotowanie :
Kapustę możliwie drobno szatkuję, marchew ścieram na tarce na grubych oczkach, koperek  również szatkuję. Wszystkie te składniki mieszam ze sobą. Sos sałatkowy mieszam z 3 łyżkami oleju i dodaję do warzyw. Mieszam. Podaję po minimum 30 minutach po ponownym przemieszaniu.
Surówka świetnie pasuje do dań mięsnych.

Smacznego :)

Surówka z białej kapusty mechanik w kuchni blogger Pszczyna

Surówka z białej kapusty mechanik w kuchni blogger Pszczyna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz