Drukuj przepis

Jajka z serowo pietruszkowym farszem


Jajka faszerowane to chyba stały element Wielkanocnego menu. Moja propozycja na tegoroczne Święto to "Jajka z serowo pietruszkowym farszem" w przybraniu z ogórka i rzodkiewki.



Składniki :

  • 6 jajek
  • ok  150g serka ricotta
  • kilka plasterków ogórka
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka pietruszki
  • sól, pieprz
Przygotowanie :
Ugotowane na twardo jaja kroimy wzdłuż na połówki. Do misy przekładamy żółtka z nich, dodajemy poszatkowaną pietruszkę, serek ricotta i starty na małych oczkach czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy używając widelca doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy farsz nakładamy na połówki z jajek i ozdabiamy ogórkiem i rzodkiewką.

serek twarogowy ricotta pietruszka ogórek farsz do jajek jajka świąteczne menu wielkanoc zajączek wielkanocny pomysł na świąteczny stół mechanik w kuchni

Jajka z serowo pietruszkowym farszem jajka jaja nadziewane farsz do jajek jaj eggs ester happy wesołych świąt wielkiej nocy ozdabianie potraw ozdoby z ogórka rzodkiewki blog roku kulinarny przepis przepisy recipe Pszczyna

faszerowane jaja wielkanoc farsz z pietruszki sera ricotta pietruszkowy farsz nadzienie jajeczka faszerowane świąteczne przepisy wielkanocne propozycje dań na święta

Jajka z serowo pietruszkowym farszem mechanik w kuchni Wielkanoc święta przepis recipe przepisy proste dania na Święta Wielkanocne ozdabianie potraw sps catering mechani w kuchni facet w kuchni nóż szefa kuchni horeca macro Bielsko Biała Pszczyna bloger kulinarny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz