Drukuj przepis

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli mechanik w kuchni




Składniki :
  • 1 makrela wędzona
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyczeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie :

Makrelę pokruszyć w drobne kawałki jedocześnie pozbywając się wszystkich ości.
( otwierając ją zręcznie łatwo wyjmiemy kręgosłup co znacznie ułatwia pozbycie się ości)
Fasolę odsedzić, ja dodatkowo opłukałem i zgnieść widelcem tworząc miazgę.
Czosnek bardzo drobno posiekać, w sumie to papryczkę (bez pestek), szczypiorek, pietruszkę również możliwie drobno posiekać.
Wszystko razem wstępnie wymieszać w 1 misce, sok z cytryny, sól, pieprz dodać do smaku no i majonez, lecz z majonezem najlepiej ostrożnie - dodawać po 1 łyżce i mieszać aby nie przedobrzyć - to ma być pasta.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz