Składniki :
- 1 makrela wędzona
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- 1 łyczeczka soku z cytryny
- 3 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie :
Makrelę pokruszyć w drobne kawałki jedocześnie pozbywając się wszystkich ości.
( otwierając ją zręcznie łatwo wyjmiemy kręgosłup co znacznie ułatwia pozbycie się ości)
Fasolę odsedzić, ja dodatkowo opłukałem i zgnieść widelcem tworząc miazgę.
Czosnek bardzo drobno posiekać, w sumie to papryczkę (bez pestek), szczypiorek, pietruszkę również możliwie drobno posiekać.
Wszystko razem wstępnie wymieszać w 1 misce, sok z cytryny, sól, pieprz dodać do smaku no i majonez, lecz z majonezem najlepiej ostrożnie - dodawać po 1 łyżce i mieszać aby nie przedobrzyć - to ma być pasta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz